TyeDemiMarijngroep8

Tye, Demi, en Marijn laten trots de graffitideuren zien

De leerlingen van groep 8 van basisschool de Vijverburgh aan de Paltelaan, zijn het schooljaar begonnen met een heuse verhuizing. De pas gestarte MAVO, pal naast de Vijverburgh zag een leuke samenwerking met het primair onderwijs, waar ruimtegebrek was, wel zitten.


MAVO Zoetermeer stelde een lokaal ter beschikking voor de leerlingen van groep 8. In de laatste week van de zomervakantie is er hard gewerkt om het lokaal in orde te maken voor de leerlingen. Zo moesten er computers aangesloten worden en werden het digibord en het netwerk aangepast. Al met al veel werk, maar het resultaat mag er zijn.


“De leerlingen voelen zich nu al helemaal thuis in hun nieuwe lokaal. In de eerste schoolweek was er dan ook een warm welkom van de docenten en de leerlingen van de MAVO. Samen met de leerlingen van de MAVO en een graffiti kunstenaar hebben de leerlingen van groep 8 de binnendeuren voorzien van graffiti. We verzamelen en pauzeren gewoon op het plein van de Vijverburgh, maar de lessen vinden plaats in het gebouw van de nieuwe MAVO”, aldus meester Michel, leerkracht van groep 8. “Met de docenten van de MAVO heb ik leuk contact en onze leerlingen kunnen gebruik maken van de mogelijkheden die de MAVO biedt”.


De komende periode is er geregeld overleg tussen de MAVO Zoetermeer en de Vijverburgh. Beide partijen willen de samenwerking verder uitdiepen en gebruik maken van elkaars expertise en faciliteiten. Het IPC onderwijs van de Vijverburgh leent zich uitstekend voor deze samenwerking. Voor de leerlingen van groep 8 versoepelt dit de overgang naar het voortgezet onderwijs.

-advertenties-

-goede doel-