skatebaan buytenparkDe Stichting Kwaliteitsteam Buytenpark heeft bij de Nationale Ombudsman een klacht ingediend over enkele ambtenaren van de Zoetermeerse gemeentelijke afdeling Veiligheid, Vergunningen en Handhaving (VVH). De Stichting vindt dat de ambtenaren stelselmatig de belangen van de stichting negeren.

 

De Stichting Kwaliteitsteam Buytenpark is coördinator voor het Overlegplatform Buytenpark, waarbij inmiddels meer dan twintig grootgebruikers van het Buytenpark zijn aangesloten, van SnowWorld en de sportvereniging Oosterheem tot mountainbikers en ruiters. Uit de klachten blijkt bijvoorbeeld dat er bij herhaling vergunningen voor evenementen in het Buytenpark worden afgegeven, zonder enig contact vooraf met het Kwaliteitsteam Buytenpark als vertegenwoordiger van belanghebbenden. Ook worden meldingen over een overtreding van het verbod licht te verspreiden in de richting van het natuurdeel van het Buytenpark genegeerd volgens de Stichting. De onafhankelijke Commissie Bezwaarschriften Zoetermeer heeft geadviseerd om voortaan al in de fase van de behandeling van een vergunningaanvraag betreffende het Buytenpark in overleg te treden met het Kwaliteitsteam. Dit advies wordt echter niet nageleefd volgens Stichting Kwaliteitsteam Buytenpark.


Samenspraakvoorstel afgewezen

Directe aanleiding voor de klacht is de afwijzing door het college van B&W van een - op verzoek van het gemeentebestuur zelf door de Stichting gemaakt – samenspraakvoorstel. Daarin staat dat het gemeentebestuur in beginsel het Kwaliteitsteam steeds actief informeert en hoort, alvorens activiteiten te starten in het Buytenpark – van werkzaamheden tot evenementen. De stichting denkt aan drie tot vier gesprekken per jaar.
Het college heeft besloten aan deze wens niet tegemoet te komen en ook niet te willen voorzien in periodiek overleg. Op herhaalde verzoeken tot een gesprek hierover heeft de gemeente niet gereageerd. Tegen het collegebesluit kan geen beroep worden ingesteld, vandaar de actie richting Nationale Ombudsman, aldus de Stichting Kwaliteitsteam Buytenpark.

-advertenties-

-goede doel-