rl renovatie nwhal 2019 0475Badmintonvereniging Conquesto en volleybalvereniging Zovoc hebben vrijdag 30 augustus de sleutel ontvangen van de gerenoveerde Noord-Westerhal. Het zaalgedeelte is overgedragen aan de voornaamste gebruikers ervan.

Vrijdagavond, zaterdag en zondagochtend zal er nog flink wat schoongemaakt worden, voordat Conquesto zondagmiddag voor het eerst weer kon badmintonnen. De spelers kunnen dan gelijk het resultaat van de renovatie zien.

De renovatiewerkzaamheden zijn begin juli gestart. De zaal was eerst geheel schoongemaakt nadat er 15 mei een brand in de kantine had gewoed. Aan de buitenkant is de gehele beplating verwijderd en vervangen door meer geïsoleerde platen. Het dak is geïsoleerd en er is een nieuwe luchtbehandelingsinstallatie geplaatst. Aan de binnenkant zijn alle wanden geschilderd en aan de onderzijde voorzien van een houten beplating met isolatie. De verlichting is vervangen voor ledverlichting en er is een nieuwe scheidingswand geplaatst.

De kantine is nog volledig dichtgetimmerd, omdat daar de werkzaamheden nog moeten beginnen. Hier zal eerst de brandschade nog moeten worden hersteld. Daarna wordt de kantine casco opgeleverd en kan de nieuwe stichting - die door Conquesto en Zovoc is opgericht - deze opnieuw inrichten. Dit zal naar verluid nog een aantal maanden duren.

rl renovatie nwhal 2019 0454

Klik hier voor het fotoalbum van de renovatie: Fotoalbum renovatie Noord-Westerhal

Tekst: Marije Ronteltap
Foto's: René Lagerwaard Fotografie

-advertenties-

-goede doel-