20190716 10364IKC Klimboom in Buytenwegh heeft de boogschiet challenge voor basisscholen dit jaar gewonnen. Na de voorrondes stonden drie scholen gelijk en moest door middel van een shootoff bepaald worden wie de challenge zou winnen.

De sportfunctionarissen van de gemeente gingen langs bij ruim 20 basisscholen in de stad om de kinderen te laten kennismaken met boogschieten. In het afgelopen half jaar hebben zo veel kinderen van groep 6 en 7 een les boogschieten gehad, waarbij zij met speciale bogen en pijlen met zachte punten opdrachten moesten uitvoeren om punten te verzamelen. Zo konden de kinderen bijvoorbeeld balletjes van pionnen afschieten.
De finale ging nog tussen 3 scholen: IKC Klimboom, Florence Nightingale en het Plankier. Na een spannende shootoff waarbij de kinderen punten konden verdienen bleken de leerlingen van IKC Klimboom het sterkst. Zij hebben in de shootoff gewonnen met 460 punten, de Florence Nightingale werd 2e met 310 punten en het Plankier haalde de 3e plaats.
De leerlingen werden op school verrast met een container vol met sportmateriaal, waarmee zij in de pauzes lekker kunnen spelen en sporten.

-advertenties-

-goede doel-