Beeld Persbericht Beiaard concertVan 1 tot en met 7 juli staat Zoetermeer in het teken van Klassiek Zoetermeer. Organisatoren Floravontuur Promotie Zoetermeer en CKC & partners laten de stad graag kennis maken met klassieke muziek. Nieuw dit jaar is het Beiaard concert in Park Palenstein op dinsdagmiddag 2 juli om 13:30 uur.

In de toren van de Oude Kerk hangen klokken die tezamen het carillon vormen. Het Carillon in de Oude Kerk is gegoten door Eijsbouts in 1977-1978. Het instrument telt 47 klokken. In alle klokken is een tekst aangebracht waarvan de eerste letters tezamen de spreuk vormen: 'Wij dragen en doen klinken de jonge stem van de nieuwe stad.' Het carillon geeft een geweldige sfeer en een vrolijk tintje aan de stad.

Op 2 juli zal de musicus Johan van Oeveren een bespeling verzorgen tijdens het festival Klassiek Zoetermeer. Nadat hij eerst een korte uitleg heeft gegeven over hoe je een beiaard bespeeld, zal hij daarna een Suite spelen van eigen hand en een aantal bekende melodieën. 

 

-advertenties-

-goede doel-