Baggerdepot

Kaart van de noordzijde van het Buytenpark, de locatie van het depot is rood gearceerd

In het baggerspeciedepot in het Buytenpark wordt al geruime tijd geen baggerslib meer gedeponeerd. Elders is voldoende slibruimte. In overleg met het Hoogheemraadschap van Rijnland heeft de gemeente daarom afgesproken dit depot op te heffen.


Het baggerspeciedepot is een strook land van ongeveer 200 × 50 m, aan de noordkant van de sportterreinen op het sportdeel van het Buytenpark. De gemeentelijk beleidsadviseur Groen en Energie Ingrid Hordijk: “Je mag dit formeel pas doen als door middel van grondonderzoeken is aangetoond dat de grond schoon is. Voor het betreffende depot in het Buytenpark hebben we dit onderzoek uitgevoerd. Daarbij is gebleken dat zowel de bodem van het depot als van de kade schoon is. Het depot kan nu dus ontmanteld worden. De grond uit de kade van het depot zullen we trouwens gebruiken voor de aanleg van het nieuwe fietspad in het Buytenpark”.


Met het verdwijnen van de depot komt ongeveer 15.000 m² grondoppervlak vrij. Het is nog onduidelijk wat hier de bestemming van wordt. Volgens de regels van het geldende bestemmingsplan is op dit terrein alleen sport toegestaan. Er mag - zonder wijziging van het bestemmingsplan – niet zomaar op worden gebouwd of een andere voorziening aangelegd.

-advertenties-

-goede doel-