Opening Speeltuin De Spil15Speeltuin ‘De Spil’ aan het Straspad in Rokkeveen is al sinds de heropening in juni 2017 onderwerp van onrust in de buurt. Veel mensen willen de speeltuin behouden zoals hij is, maar directe omwonenden ervaren veel overlast.

Nadat in januari 2018 een petitie met 500 handtekeningen werd aangeboden om de kabelbaan te behouden, besloot het college om in een traject van buurtbemiddeling te kijken of er een gezamenlijke oplossing mogelijk is. De buurtbemiddeling is gestart in mei 2018 en heeft tot april 2019 geduurd. Op een aantal punten zijn partijen tot overeenstemming gekomen, maar ten aanzien van de kabelbaan en de mandschommel niet. Het college wil nu de maatregelen treffen waarover de beide partijen overeenstemming hebben. Zo wordt de stalen glijbaan vervangen door een exemplaar van kunststof, worden bankjes en prullenbakken verplaatst en komen er afspraken met scholen ten aanzien van gebruik speeltuin door scholen.


Over de kabelbaan en de mandschommel was geen overeenstemming bereikt in de buurtbemiddeling, het college heeft nu de knoop doorgehakt en besloten dat de kabelbaan weg moet en de mandschommel kan blijven. Ook wordt er een peuterschommel toegevoegd aan de speeltuin.

 

Bewoners verbaasd

Het bericht van het college dat de kabelbaan weg moet heeft tot grote verbazing geleid van de mensen die strijden voor het behoud van de kabelbaan. Juist vanwege het voornemen van de gemeente om buitenspelen te stimuleren en de aangekondigde bezuinigingen met betrekking tot andere speeltuinen snappen de voorstanders de aangekondigde aanpassing van de speeltuin niet. De voorstanders van de kabelbaan vinden dat het besluit ook geen recht doet aan de bemiddeling en beraden zich nog hoe ze verder gaan om de kabelbaan alsnog te behouden.

Lees ook: Petitie De Spil

Meer wijknieuws vindt u op onze speciale wijkpagina's!

www.zoetermeeractief.nl/mijn-wijk

-advertenties-

-goede doel-

-Actie(F)tas-