Image 66Image 67De Nederlandse Daltonvereniging (NDV) is bij IKC Klimboom langs geweest en heeft dit jaar het kindcentrum beoordeeld op de daltonpijlers: zelfstandigheid, reflectie, samenwerken, vrijheid in gebondenheid, effectiviteit en borging. De school ontving de hoogst haalbare licentie van vijf jaar.

Een door de NDV erkende daltonschool krijgt bij het lidmaatschap een licentie voor vier รก vijf jaar. Na deze periode gaat de NDV opnieuw langs de daltonschool om de kwaliteit te beoordelen. Vervolgens ontvangt deze een verlengde licentie van twee jaar, als de kwaliteit niet op niveau is, of een licentie van vier of van vijf jaar. Een is hierbij het.
De verlenging is voor IKC Klimboom een bijzonder moment, omdat IKC Klimboom pas het vierde IKC in Nederland is dat een vijfjarige licentie ontvangt. Daar is het kindcentrum natuurlijk trots op! Op woensdag 5 juni reikte de NDV de daltonlicentie uit aan de school en werd een feestje gevierd met alle kinderen. Als symbool maakten de kinderen groot canvasschilderij van een boom van, die de eenheid van het IKC laat zien.
Zelfs de traktatie die de kinderen kregen bij het feest liet de eenheid en verbondenheid van Klimboom zien: iedereen kreeg een dubbellikker ijsje om te breken en te delen met een ander om de verbinding tussen kinderdagverblijf en school aan te geven.

Image 69

Meer wijknieuws vindt u op onze speciale wijkpagina's!

www.zoetermeeractief.nl/mijn-wijk

-advertenties-

-goede doel-