Johan Brouwer 2015Het wekelijkse lunchpauzeconcert in de Oude Kerk (Dorpsstraat 59) wordt woensdag 29 mei gegeven door Johan Brouwer (klavecimbel). Op het programma dat hij zal brengen op zijn eigen klavecimbel staan werken van o.a Froberger, Cleramboult en J.S Bach.

Johan Brouwer studeerde orgel bij Wim van Beek en muziektheorie bij Frans van Eeden aan het Gronings Conservatorium en daarna klavecimbel aan het Amsterdams Conservatorium. Na zijn solisten examen volgden een studie bij Gustav Leonhardt en masterclasses bij Ton Koopman, René Saorgin en Jos van Immerseel.
Johan Brouwer gaf concerten in Nederland, Frankrijk, Portugal, Engeland, Zweden en Duitsland en was verbonden als leider/klavecinist aan het Groninger barokorkest Collegium Musicum, waarmee hij zich naast de grote traditionele werken uit de Barok toelegde op onbekend werk uit de 17e en 18e eeuw. Hij was lange tijd verbonden als dirigent aan het Winschoter Kamerkoor, waarmee hij in samenwerking met het Collegium Musicum Groningen veel 17e-eeuwse muziek uitvoerde.


In 2012 verscheen een CD waarop werken worden gespeeld op het beroemde Arp Schitger positief (1695) in Nieuw-Scheemda en op Johan’s eigen Italiaanse klavecimbel, gebouwd door David Rubio (1977) naar Giovanni Giusti (1679). In 2014 verscheen de CD ‘Bach & de Franse Barok’, gespeeld op een kopie van een Frans klavecimbel naar Pasval Taskin (1769) en in 2016 een CD gespeeld op zijn kopie van het Vaudry klavecimbel (1680).

Aanvang concert 12.45 uur.De wekelijkse lunchpauzeconcerten in de Oude Kerk zijn gratis toegankelijk en vinden plaats op woensdagmiddag.

 

 

-advertenties-

-goede doel-