CKC partners Kunstmenu 2019 2020Meer dan 10.000 Zoetermeerse basisschoolleerlingen krijgen met het Kunstmenu de kans om kennis te maken met kunst en cultuur middels een programma vol met inspirerende, leerzame activiteiten in het Stadstheater, Museum De Voorde, bij CKC & partners, via de Bibliotheek of op de school zelf.

Het Kunstmenu is een jaarlijks nieuw samengesteld programma waar alle kunstdisciplines aan bod komen. CKC & partners coördineert de programmering van het Kunstmenu. Derske Naafs, manager Cultuur op School vanuit CKC & partners vertelt: “Wij vinden het belangrijk dat ieder kind zijn talent kan ontdekken en zijn verbeeldingskracht en creativiteit kan versterken. Daarom verbinden wij het onderwijs zo veel mogelijk met het culturele veld en worden programma’s als het Kunstmenu in gezamenlijkheid ontwikkeld”. De leerlingen komen tijdens hun hele schoolcarrière in aanraking met diverse kunstvormen en cultuuruitingen. Daar zit een lijn in, die doorloopt van groep één tot en met groep acht.

Aankomend seizoen staat de leerlingen een mooi en gevarieerd aanbod te wachten, waarin dans, kleinkunst, beeldende kunst, erfgoed, vertelkunst, film en muziektheater vertegenwoordigd zijn. De leerlingen zien voorstellingen op school, in het CKC en in de kleine en grote zaal van het Stadstheater. Daarnaast zullen er ook lessen in de klas zelf plaatsvinden. Voor het eerst dit jaar is een bezoek aan het gloednieuwe museum De Voorde een onderdeel van het programma. Zowel bekende gezichten uit de regio (Gerart Kamphuis, Annalee Duppen) als nieuwe gezichten vanuit het landelijk aanbod (dansgezelschap plan d- en theatergroep Maas) zijn in het Kunstmenu 2019-2020 opgenomen. Aanmelden voor activiteiten uit het Kunstmenu verloopt via de interne cultuur coördinatoren op de basisscholen. Kijk voor het gehele programma op www.cultuuropschool.nl

-advertenties-

-goede doel-