Terra HerlocatieDe verbouwing van de voormalige Kwikfitlocatie tot een kunsthal voor Terra is per direct stopgezet. Bij sloopwerkzaamheden in april 2019 werden constructieve gebreken aan het bestaande gebouw geconstateerd. Deze gebreken zorgen voor een extra kostenpost van ongeveer € 500.000,-.

In december 2016 stelde de raad een investeringskrediet van € 2.115.000,- beschikbaar voor de verbouwing van de Kwikfitlocatie aan de Vlamingstraat 1-3, in Dorp. Eind 2018 startte de aannemer met de verbouwing tot kunsthal.

Naar aanleiding van de geconstateerde gebreken is opdracht gegeven om de bouwtechnische staat en de verborgen gebreken van het gebouw te laten onderzoeken. In mei 2019 is het onderzoeksrapport aangeboden aan de gemeente Zoetermeer. De conclusie van dit onderzoek is dat er sprake is van een groot verborgen gebrek. Oplossen van deze verborgen gebreken zou een extra kostenpost betekenen van ongeveer € 500.000,-.
Aangezien de omvang van de constructieve gebreken dermate groot is, kunnen de extra werkzaamheden niet meer opgelost worden binnen het beschikbaar gestelde budget. Daarom is in samenspraak met de aannemer besloten de renovatie per direct stop te zetten en geen verdere kosten te maken.

 

Aansprakelijkheid

De verkopende partij van het pand aan de Vlamingstraat 1-3 heeft in de koopovereenkomst elke vorm van aansprakelijkheid uitgesloten. Het zal volgens de gemeente dus erg lastig worden om de schade op de verkoper te verhalen. Er wordt op dit moment onderzocht welke bouwkundige en financiële mogelijkheden er zijn om het project op een zo voordelig mogelijke manier af te ronden.

-advertenties-

-goede doel-