Persbeeld Moederdag 2019 Museum De VoordeIn Museum De Voorde ontdek je in de tentoonstelling ‘Dit zijn wij!’ wat generaties met elkaar verbindt. Moeders (en oma’s) leren hun kinderen (en kleinkinderen) op een andere manier kennen en andersom. Moeders mogen deze dag gratis meegenomen worden naar het museum door hun kinderen.


Het Museumplein wordt die dag omgetoverd tot ‘Moederplein’. Hier kunnen moeders zich in de watten laten leggen en ontdekken wat voor type moeder ze zijn. Schrijfster Jannie van Maldegem zorgt voor een persoonlijke verrassing in de vorm van een naamdicht. Daarin beschrijft zij wat moeder zo bijzonder maakt. De ‘M’ voor ‘mooie vrouw’, de ‘A’ voor artistiek. Wat zeggen de letters van jouw naam over jou? Kinderen versieren speciale lijstjes voor de naamdichten, zodat het kleinood mooi gedecoreerd mee naar huis kan.


Op de beautytafel maken kinderen (en vaders!) de nagels van hun moeder of oma nog mooier. Spiritueel paars, chique zwart, zelfverzekerd rood of loyaal blauw? Kies, beken kleur en ontdek wat je keuze over je zegt.
Naast de speciale Moederdag-activiteiten, is er in de tentoonstelling ‘Dit zijn wij!’ de Generatiequiz voor volwassenen – leuk om samen te spelen, bijvoorbeeld voor volwassen dochters en moeders – en de Kinderroute voor kinderen. Boven zijn de interactieve tentoonstelling ‘… en wie ben jij’ met escaperoom en ‘#heerlijkgenieten’ van fotograaf des vaderlands Jan Dirk van der Burg te zien. Moe geworden? Kom bij met een kopje koffie in het museumcafé met vlakbij de kinderhoek ‘Kleur je wereld’ (2+).

 

Voor de moeders: 12 mei 2019
Openingstijden: 10:00 - 17:00 uur, activiteiten: 12:00 – 16:30 uur
Entree: Moeders gratis bij de aankoop van één regulier entreebewijs voor volwassenen á €8,50, kinderen t/m 12 jaar gratis, Museumkaart gratis
Adres: Zuidwaarts 2, Zoetermeer
Informatie: www.museumdevoorde.nl ; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel. 079-3164735

-advertenties-

-goede doel-

-Actie(F)tas-