medewerkers speelgoedbankMaandag 29 april nam de Speelgoedbank afscheid van Ingrid Peeters, die ruim 4 jaar het vrijwilligerswerk coördineerde. Haar laatste actie als coördinator, is een oproep voor nieuw 'gebruikt' speelgoed. “Zij zal gemist worden”, aldus Ronald Offers, die het stokje overneemt en haar taken nu voor zijn rekening gaat nemen.

Het team bestaat momenteel uit: de 79- jarige Teun van der Toorn, de technische man van het team, Jonna Offers, gespecialiseerd in het samenstellen van leuke speelgoed pakketten, Ingrid van der Houven, gespecialiseerd in poppen en barbies, Guus Pauwels, Fatima, en de 13e jarige Cheyenne die het binnenkomende speelgoed uitzoeken en controleren.

 

Wat is de speelgoedbank?

De Speelgoedbank van Stichting Mooi Zoetermeer is een weggeefwinkel van speelgoed voor kinderen van ouders met een Zoetermeerpas. Naast dat spelen gewoon leuk is, is spelen ook belangrijk voor de ontwikkeling. Goed speelgoed geeft het kind volop mogelijkheden tot oefenen, ontdekken en fantaseren. Speelgoed is vaak duur en daardoor is het voor ouders niet altijd mogelijk om hun kind het juiste stuk speelgoed aan te bieden op het juiste moment van zijn ontwikkelingsfase. De Speelgoedbank is dan de uitkomst.


Speelgoed komen halen?

Na inschrijving kunnen deelnemers iedere maand opnieuw voor 3 punten speelgoed ophalen. Het speelgoed is voorzien van stickers met daarop de waarde: 1, 2 of 3 punten. De openingstijden zijn: maandag 14.00 uur tot 17.00 uur en woensdag 13.00 uur tot 16.00 uur. Bij ieder bezoek moet wel de Zoetermeerpas getoond worden. De speelgoedbank is gevestigd in 't Trefpunt, Haagse Bos 147, 2715 XW Zoetermeer. Speelgoed komen brengen?

De Speelgoedbank is voor haar aanbod afhankelijk van wat aangeboden wordt. U kunt speelgoed dat ongebruikt in de kast blijft liggen of waar de kinderen op uitgekeken zijn een nieuw leven geven. De enige voorwaarde is dat het ingeleverde speelgoed, knuffels (gewassen), knutsel- materialen tot boekjes en cd’s, schoon, heel en compleet is.

 

Tekst: Guus Pauwels

-advertenties-

-goede doel-

-Actie(F)tas-