Plantjesmarkt 2019Jaarlijks organiseert het Stedelijk College een kleurrijke plantenmarkt, waarbij door de leerlingen opgekweekte, éénjarige perkplanten te koop worden aangeboden aan de Zoetermeerse tuinliefhebbers. De opbrengst van de plantenmarkt op woensdag 8 mei gaat zoals ieder jaar naar een goed doel.


Dit jaar is het goede doel het hospice in Nitra, Slowakije. Midden jaren 90 toen Nitra nog een officiële zusterstad van Zoetermeer was, heeft het Stedelijk College banden aangeknoopt met 2 instellingen in Nitra; de stichting Charitas die zich inzet voor armen en behoeftigen in de voormalige Oostblokstaat en de Agrarische school in Nitra. De afgelopen jaren hebben vele honderden Zoetermeerse jongeren in de vorm van stage of uitwisseling Nitra bezocht en zijn vele Slowaakse studenten te gast geweest bij het Stedelijk College.


Vele leerlingen van het Stedelijk College hebben in het verleden het Hospice, dat geëxploiteerd wordt door de Stichting Charitas, helpen opbouwen of hebben later de tuin onderhouden van dit mooie gebouw in het park in Nitra, waar inwoners van de stad hun laatste levensfase kunnen doorbrengen. Dhr. Juraj Barat, de directeur van Charitas geeft aan zeer blij te zijn met de toekomstige gift van de school: “Er zullen specifiek medicijnen en hulpmiddelen voor worden gekocht die ten goede komen aan de patiënten”.

Plantenmarkt Stedelijk College, in de kas aan het Van Doornenplantsoen.
Woensdag 8 mei van 8.30 tot 16.30 uur

-advertenties-

-goede doel-