Zoetermeerse ondernemer John Slotboom wil in Zoetermeer een grote woonvilla bouwen, waar mensen met begeleiding kunnen wonen. Een woonruimte van bovengemiddelde kwaliteit, met de verzorging die de bewoners met een beperking nodig hebben.


Op dit moment zijn er twee opties voor de locatie van de woonzorgvilla, de Zegwaartseweg in Oosterheem of het herbouwen van een oude boerderij aan de Rokkeveenseweg. In beide gevallen wordt het een grote villa met ongeveer 12 aparte kamers en een luxe uitstraling. In de woonruimte komt eigen sanitair en een klein keukentje, al wordt het daadwerkelijk koken van de avondmaaltijd wel door een professionele kok in de gezamenlijke keuken gedaan.

 

Rokkeveenseweg Zuid 166.april 2013 kopie Zegwaartseweg 201904180
Rokkeveenseweg-Zuid, boerderij die verbouwd zou kunnen worden Zegwaartseweg, plaats voor wooninitiatief

 

Begeleiding in huis

Emilie en Féline 201904180John Slotboom vertelt graag over zijn initiatief, dat hem niet hard genoeg kan gaan. “We zijn in november vorig jaar begonnen met het uitwerken van het idee. Onze oudste dochter Nathalie is autistisch en heeft dagelijks hulp nodig. Ze woont nu nog thuis, maar als wij er straks niet meer zijn, moet zij wel goed verzorgd en fijn blijven wonen. Onze andere dochter, Emilie van Houwelingen, gaat met onze schoonzoon en hun kinderen in de villa wonen. Zij doen dan de gezinsgerichte begeleiding. Voor de echte verzorgingstaken komen professionals langs die de bewoners kunnen helpen. Maar op deze manier is er altijd iemand die hulp kan bieden in de villa aanwezig.”
Het wooninitiatief richt zich op mensen met een beperking die grotendeels zelfredzaam zijn en ook bijvoorbeeld naar een dagbesteding gaan. “We zorgen ervoor dat de bewoners goed bij elkaar passen, dat er niet teveel verschil is in de hoeveelheid zorg die zij nodig hebben."

 

Luxe, veilig en gezellig

Slotboom heeft al een goed idee wat hij de bewoners van zijn nieuwe wooninitiatief wil bieden: een fijn thuis: luxe, veilig en gezellig. Iedereen heeft een eigen unit waar hij of zij zich kan terugtrekken, maar er zijn ook gezamenlijke ruimtes om te eten en te ontspannen. “We denken aan een grote kelder, waar een bioscoop gemaakt wordt, maar waar je ook een feestje kan geven zonder dat iemand er verder last van heeft. We willen ook leuke activiteiten bieden, zoals een uitje of een barbecue.”
Voor veiligheid in huis wordt gezorgd door de continue aanwezigheid van de leiding, maar ook domotica speelt hier een rol in. Met camera’s en andere digitale hulpmiddelen kan gemakkelijk in de gaten worden gehouden of het met iedereen goed gaat, zonder dat de bewoners er iets van merken.

 

Dit jaar open!

Voor John Slotboom staat het plan als een huis, hij zou liefst volgende maand kunnen starten met bouwen en nog voor het einde van het jaar openen en de eerste bewoners een warm thuis bieden. De financiën zijn ook al rond, zijn bedrijf Dutch Metal Service bv staat garant voor het financiële plaatje van rond de 2 miljoen euro investeringen.
“Maar het kost veel tijd om de benodigde vergunningen te regelen”, aldus Slotboom.” Hij is in overleg met de gemeente over zijn plannen en moet noodgedwongen nog even geduld oefenen.

 

Foto links: Dochter Emily met kleindochter 

-advertenties-

-goede doel-