20190412 134189

Roel van Leerdam, voorzitter Unicoz, wethouder Groeneveld en wethouder ter Laak

Het vernieuwde Willem-Alexanderplantsoen in Driemanspolder werd vrijdagochtend 12 april geopend bij de start van de Koningsspelen. Wethouders ter Laak en Groeneveld openden het verbouwde plantsoen samen met heel veel schoolkinderen die klaar stonden voor hun sportdag.

Het bijzondere van het nieuwe Willem-Alexanderplantsoen is dat het ontworpen is in samenwerking met de vier scholen in de buurt (IKC Stella Nova, de Wilhelminaschool, de Paulusschool en het ONC Clauslaan), de gemeente en de bewoners van de wijk. Het thema van het park is ‘buiten is plek voor iedereen’ en dat komt terug in de vele plekjes in het park voor verschillende doelgroepen. Zo is er een natuurspeeltuin voor de jongste kinderen en kan jong en oud aan de slag met de verschillende sportattributen. Aan ouderen uit de wijk is ook gedacht, voor hen zijn er gezellige zitjes met banken om even uit te rusten. Het hart van het plantsoen is het grote veld, dat uitnodigt tot bewegen.

 

20190412 134190 20190412 134232

 

Leerlingen van het ONC Clauslaan hadden speciaal voor de opening spectaculaire demonstraties voorbereid, met dans, muziek en veel verschillende sporten. Na de opening werden allerlei spelletjes voor de leerlingen van de scholen georganiseerd en konden leerlingen meedoen aan workshops en clinics van (sport)clubs en verenigingen uit de buurt.

-advertenties-

-goede doel-