20190329 6626Kunstliefhebbers kunnen vanaf nu de kunstroute ‘Kunst door het hart’ wandelen door de binnenstad en omgeving. De route is de eerste in een reeks van acht en leidt langs elf verschillende kunstwerken.

20190329 6631Wethouder Robin Paalvast overhandigde op 29 maart een eerste exemplaar aan Marion Verweij, een inwoonster die meewerkte aan het maken van de route.

In Zoetermeer staan meer dan 150 beeldende kunstwerken in de openbare ruimte. Kunstroutes laten je met een andere blik naar de kunst in de stad kijken. Heb jij je wel eens afgevraagd wat het verhaal achter ‘De aardappelmannetjes’ op Centrum West is? Of waarom het beeld ‘Welkom’ bij het Stadhuis-Forum staat? De kunstroute ‘Kunst in het hart’ geeft het antwoord.

Marion: “Ik bezoek alles op kunstgebied en ben er veel mee bezig, vandaar dat is het heel leuk vond om aan de eerste kunstroute mee te werken! Deze route is ook leuk om samen met mijn kleinkinderen te bekijken. Het is niet al te lang, en geeft veel goede informatie over de kunstwerken onderweg. Ik kwam er zelf ook nog twee tegen die ik nog nooit eerder gezien had!”

De kunstroutes zijn ontwikkeld naar aanleiding van een motie van de gemeenteraad Zoetermeer. De komende twee jaar wordt iedere drie maanden een nieuwe kunstroute door een ander deel van de stad gepubliceerd. De eerste kunstroute is nu op te halen bij het Stadhuis-Forum, CKC & Partners en Stichting Terra Art Projects. Een digitale versie om zelf uit te printen, is te vinden op de website van de gemeente, via: zoetermeer.nl/kunst.

-advertenties-

-goede doel-