3 D Tuinpaviljoen woningen t Oude dorpjpg’t Oude Huis, het historische pand aan de Dorpsstraat 7 in Zoetermeer, dreigde onlangs verkocht te worden als woning. De Partij Democratie voor Zoetermeer heeft een plan gemaakt waarbij ’t Oude Huis volledig behouden kan blijven voor de Zoetermeerse gemeenschap.

Het monumentale pand, waarin tot vorig jaar het stadsmuseum was gevestigd, staat te koop voor 1.3 miljoen. De gemeente wil het verkopen met bestemming wonen of horeca. Veel Zoetermeerders zien eigenlijk liever dat het pand behouden blijft voor maatschappelijke en culturele functies.

In het plan van de Partij Democratie voor Zoetermeer komen in de tuin achter ’t Oude Huis 10 tuinpaviljoens, de verkoop hiervan zou voldoende opleveren om ’t Oude Huis zelf te behouden voor een maatschappelijke of culturele functie. Wim Blansjaar, lijsttrekker van de PDvZ: “ Het plan behelst twee woonlagen van 5 luxe tuin-paviljoens, elk met een oppervlakte van zo’n 110 vierkante meter. Als doelgroep voor deze paviljoens wordt gedacht aan 55 plussers die het ‘rustig buiten wonen en het centrum vlakbij’ een toegevoegde waarde vinden“.

-advertenties-

-goede doel-