carwash01Zeven jongeren van World Servants Zoetermeer reizen deze zomer af naar verschillende Afrikaanse landen om daar, samen met de lokale bevolking, klaslokalen te bouwen. Om alvast geld in te zamelen voor dit goede doel organiseerden de jongeren op zaterdag 23 maart een autowasdag.

Zoetermeer Vooruit ging bij de jongeren langs met een taart om ze een hart onder de riem te steken. “Ze zetten zich zo hard in om anderen te helpen, wij vinden dat zij zelf ook beloond mogen worden”, licht Almedin Cero de reden van de actie van Zoetermeer Vooruit toe. Fractievoorzitter Juliette Meurs-Troch vult aan: “We waren verrast toen bleek dat één van de jongeren zelfs jarig was vandaag. De taart was dus erg op z’n plaats”.

De 7 jongeren in de leeftijd van negentien tot en met vierentwintig jaar uit Zoetermeer gaan allemaal deze zomer naar Afrika gaan om daar te bouwen. Voor de bouwprojecten is veel geld nodig, de jongeren houden al het hele jaar acties om het geld bij elkaar te krijgen. Zo hebben zij al geld ingezameld door een stamppotbuffet te houden. Ook met de carwash actie hopen zij weer een leuk bedrag op te halen, het doel is om minimaal 40 auto’s te wassen voor het goede doel. “Toen wij rond 13:00 uur langskwamen waren ze al een eind op weg maar het precieze aantal was nog niet bekend. Na onze korte onderbreking gingen de jongeren vol enthousiasme weer verder” aldus raadslid Yvonne Bink-Winterkamp.

U kunt Actiegroep Zoetermeer steunen via deze website: www.worldservants.nl/zoetermeer

carwash02  carwash03 

-advertenties-

-goede doel-

-Actie(F)tas-