20190313 095056Boomfeestdag in het Willem-Alexanderplantsoen was dit jaar nog specialer dan andere jaren. Alle leerlingen van groep 6 van IKC Stella Nova, Paulusschool en Koningin Wilhelminaschool maakten met het planten van 160 bomen de herinrichting van het park af.

In de afgelopen jaren werkten de drie basisscholen, ONC Clauslaan en bewoners mee aan het ontwerpen en realiseren van het nieuwe park. Samen met de gemeente werd er een nieuw ontwerp voor het park gemaakt met ruimte voor recreatie, groen, biodiversiteit, sport en spel. Het nieuwe ontwerp van het Willem-Alexanderplantsoen nodigt iedereen uit tot bewegen en ontmoeten. Zo hebben de scholen met een bijdrage van Fonds1818 en gemeente Zoetermeer beweeg- en fitnesstoestellen en een Urbansportveld weten te realiseren. Daarnaast is het centrale pad precies 400 meter lang, is er een natuurspeeltuin, een plek om jeu de boules te spelen en een nieuw hondenuitlaatveld aangelegd en zijn er overal plekjes om even samen te gaan zitten. Jong en oud kan zo in het vernieuwde park elkaar ontmoeten en samen sporten.

Eelco Jansen (directeur IKC Stella Nova) vertelt hierover: “Buiten is plek voor iedereen! Dat was het motto waarmee we allemaal samen hebben nagedacht over de nieuwe inrichting van het park. Onze leerlingen spelen er graag in hun pauzes, de bewoners lopen er graag in hun vrije tijd, sportverenigingen trainen er en de leerlingen van ONC Clauslaan krijgen er buiten-gym. We wilden dat het park aan de wensen van iedereen zou voldoen. En dat is gelukt!”

 

20190313 093737 copy  20190313 093742 copy  20190313 093756 copy 

De bomen die de leerlingen op 13 maart plantten op Boomfeestdag waren zo de laatste stap naar het realiseren van een mooi nieuw park zoals door bewoners, scholen en de gemeente beoogd is.

Tijdens het spectaculaire heropeningsfeest op 12 april a.s. zal het Willem-Alexanderplantsoen pas echt heropend worden. Scholen, gemeente en bewoners bereiden momenteel een prachtig programma voor, waar natuurlijk ook weer ontmoeten en sporten centraal staan.

Bekijk hier een impressie van het nieuwe park:

Meer wijknieuws vindt u op onze speciale wijkpagina's!

www.zoetermeeractief.nl/mijn-wijk

-advertenties-

-goede doel-