Elektrische deelautos We Drive SolarDe elektrische deelauto’s van We Drive Solar zijn nu buiten kantooruren ook beschikbaar voor inwoners. Inwoners kunnen een abonnement afsluiten bij We Drive Solar en de auto’s vervolgens via een app reserveren.

Wethouder Paalvast (Energietransitie) gaf samen met Robin Berg (We Drive Solar) en twee enthousiaste inwoners het startsein: “Ik raad iedereen aan om de deelauto te proberen. Niet alleen is het een prettig idee dat je rijdt op zonne-energie, de auto is ook comfortabel en gebruiksvriendelijk. Het was voor mij de eerste keer dat ik elektrisch reed en ik was zeer aangenaam verrast”, aldus de wethouder.

Inwoners die gebruik willen maken van de deelauto kunnen een abonnement afsluiten via We Drive Solar. Via een app op de smartphone is het mogelijk om de auto te reserveren, te openen en af te sluiten. De auto is doordeweeks beschikbaar van 17:00 tot 07:00 en in het hele weekend van vrijdag 16:00 tot maandagmorgen 07:00. De auto is te vinden bij de ingang aan de Frankrijklaan, op een steenworp afstand van de Randstadrailhalte Stadhuis.

De auto’s worden opgeladen met zonnestroom van het dak van het Stadhuis. De gemeente startte samen met We Drive Solar in juli 2018 een pilot van twee jaar. De pilot is bedoeld om het gebruiksgemak van de elektrische deelauto’s te ondervinden en te onderzoeken of inwoners dit ook een aantrekkelijke optie vinden. Medewerkers van de gemeente hebben sindsdien volop gebruik gemaakt van de deelauto’s.

De deelauto’s zijn steeds populairder: De deelauto’s zijn afgelopen jaar 672 keer gereserveerd; oplopend van 46 reserveringen in juli tot 140 reserveringen in november.

-advertenties-

-goede doel-