Quinten beste speecher Zuid HollandQuinten de Gruijter, leerling uit 4 vwo van het Oranje Nassau College (ONC) Parkdreef, is de beste speecher van Zuid-Holland. Op vrijdag 8 maart deed het debatteam van het ONC mee aan de provinciale voorrondes van Op weg naar het Lagerhuis.

Quinten tijdens zijn speechOnderdeel van de voorrondes was een speechcompetitie waarin leerlingen hun eigen visie op de toekomst mochten delen. Quinten won de eerste prijs met zijn persoonlijke rede over de vooruitgang in Nederland en de wereld.

Op weg naar het Lagerhuis van BNNVARA is de grootste scholierendebatcompetitie van Nederland met landelijk meer dan 200 deelnemende scholen. De speechwedstrijd is een zelfstandig onderdeel tijdens de debatrondes. In een rede van maximaal 150 seconden – de zogenoemde V-rede - krijgen leerlingen de kans om zich uit te spreken over kwesties in de wereld om ons heen.

Quinten werd verkozen tot beste redenaar van de dag. De jury prees hem onder andere om zijn originele invalshoek. Terwijl de meeste speeches gingen over wat er allemaal mis gaat in de wereld, was de speech van Quinten er een van hoop en optimisme: hoewel er veel geklaagd wordt, gaat het op veel vlakken steeds beter met Nederland en de wereld. Quinten kan met zijn winnende speech een plekje in de landelijke tv-finale winnen.

-advertenties-

-goede doel-