westerveldEen bijzondere internationaal schaaktoernooi ter ere van Gerrit Westerveld wordt gehouden op zaterdag 16 maart bij WeZoDo, locatie Het Gebarenplein. Gerrit Westerveld heeft veel betekent voor het schaken onder doven en slechthorenden.

 

Gerrit Westerveld, onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje Nassau en in 1980 door de KNDSB (Koninklijke Nederlandse Doven Sport Bond) geëerd als Erelid, overleed op 22 augustus 2017 op zijn 86 jarige leeftijd. De werelddovenschaakbond (ICCD) heeft in 2004 Gerrit Westerveld geëerd tot de erevoorzitter vanwege zijn grote verdiensten voor het Internationale Schaken voor Doven en Slechthorenden. De ICCD heeft daarom afdeling Schaken van de KNDSB gevraagd om een herdenkingstoernooi te organiseren.

Gerrit Westerveld genoot grote bekendheid bij verschillende buitenlandse schaakorganisaties. Hij was ook geliefd bij dove schakers in Nederland en in het buitenland. Zo is oud-wereldkampioen Sergej Salov van de partij. Naast hem komen ook schakers uit Oekraïne, Duitsland en Engeland en vele Nederlandse schakers.

Op de Gerrit Westerveld Memorial zullen 24 schakers het tegen elkaar opnemen. De opening van het Schaaktoernooi is om 10:00 uur. De eerste wedstrijd begint om 10:30 uur en de wedstrijd zal tot 17:00 uur duren.


Het Gebarenplein van WeZoDo, 5 Mei-Straat 1.
Iedereen is van harte welkom. Toegang is vrij.

-advertenties-

-goede doel-