WhatsApp Image 2019 02 05 at 09.32.191

Hanneke en Jeannette bij Speelboerderij het Buitenbeest

Al meer dan 30 jaar geeft Jeannette Goudzwaard les op schooltuintjes op alle locaties in Zoetermeer, de laatste 15 jaar in Meerzicht. Afgelopen week nam zij als leiding gevende bij de schooltuintjes afscheid bij Speelboerderij het Buitenbeest in Meerzicht, maar zal nog wel te vinden zijn op de schooltuinen in Oosterheem. FB IMG 1549362128765 2Na 15 jaar Meerzicht is juf Jeannette voorlopig nog niet te stoppen, ze heeft er voor gekozen haar werkzaamheden voortzetten in Oosterheem bij de Weidemolen.

Bij de schooltuintjes in Meerzicht worden haar taken overgenomen door de nieuwe juf Hanneke Nijlaan. Juf Hanneke heeft al 8 jaar schooltuinervaring en  in 2018 heeft ze voor de gemeente al meerdere keren  als inval schooltuin juf op  4 verschillende locaties gewerkt. Tijdens de periode van het bietjes zaaien in februari heeft Hanneke al mee gelopen met Jeannette om zo begin april wanneer de tuintjes weer echt gaan beginnen, goed van start te gaan met haar lessen op de tuin.

 

Vrijwilligers gevraagd

Wanneer de schoolkinderen met hun leraar van groep 5 weer naar de tuinlessen komen, zijn er gelukkig vaak ook hulp ouders en /of opa's en oma's die mee komen om de kinderen te helpen tijdens de les. Maar er is ook een grote behoefte aan vrijwilligers bij de wijktuinen in Noordhove, Rokkeveen, Zegwaartseweg en de schooltuinen op stadsboerderijen de Weidemolen en Het Buitenbeest.
Vanaf 1 april gaan de schooltuintjes weer beginnen en krijgen de kinderen hun eigen tuintje tot aan de zomervakantie. Vrijwilligers kunnen helpen onder schooltijd, per schoolklas 1 uur per week of bij activiteiten, open avonden  en in de basisschoolvakanties.

Vind u het leuk om te komen helpen ? Voor vragen en aanmeldingen e-mail; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel naar 14079
Kijk voor meer informatie op www.zoetermeer.nl/wijktuinen 

Tekst en Foto's, Marja de Laaf

ozio_gallery_nano

-advertenties-

-goede doel-