OKG kerk aanbouwIn de Oude kerk wordt zaterdag 9 maart een speciaal koffieconcert gegeven ten behoeve van de aanbouw aan de Oude Kerk. De opbrengst van het concert is bestemd voor de te realiseren aanbouw met zalen.

De Oude Kerk in Zoetermeer is een sfeervolle historische kerk met een uitstekende akoestiek, orgel en instrumentarium. Het gebouw leent zich in principe goed voor culturele manifestaties, concerten, tentoonstellingen en bijeenkomsten. Op dit moment beschikt de Oude Kerk echter niet over een aanbouw met faciliteiten als foyer, keuken, bezoekers toiletten en dergelijke. In de aanbouw zullen kleine zalen komen en andere faciliteiten waarmee de kerk in de toekomst meer evenementen kan organiseren.
De musici die aan dit concert hun medewerking zullen verlenen zijn : Dante Jongerius(blokfluit), Kees Wesdorp(piano), Chr.Vocaal ensemble Cantica o.l.v Johan van Oeveren en Ronald de Jong (orgel en klavecimbel). Zij zullen een zeer gevarieerd programma brengen in de voor deze gelegenheid totaal anders ( maar heel sfeervol) ingerichte Oude kerk. De toegangsprijs van dit unieke concert bedraagt 10 euro. Het concert zal beginnen om 10.00 uur en zal tot ongeveer 12.00 uur duren. Voor dit geld krijgt u ook nog eens voor het concert en in de pauze een kopje koffie aangeboden.

 

DSC05823

Lunchpauzeconcert in Oude Kerk

Woensdag 13 maart zal het wekelijkse lunchpauzeconcert in de Oude kerk (Dorpsstraat 59) worden gegeven door Ronald de Jong (orgel). Ronald de Jong is als vaste organist verbonden aan de Oude kerk en zal tijdens dit concert de beide orgels bespelen. Onder andere de beroemde Toccata van Widor zal klinken op het Lohman orgel. Daarnaast werken van Hollins, Dubois en Bach.

De wekelijkse lunchpauzeconcerten in de Oude Kerk zijn gratis toegankelijk en vinden plaats op woensdagmiddag tussen 12.45 en 13.15 uur

-advertenties-

-goede doel-