x-zjon tekstlogoMet steun van jongerenfonds X-ZJON! hebben twee groepen Zoetermeerse jongeren het afgelopen jaar wel heel bijzondere projecten voorbereid. In Februari kun je genieten van het resultaat. Kom ook naar Moed de Musical en Alpha The Series.

Moed de Musical

Wie neemt de verantwoordelijkheid, in tijd van strijd? Moed de musical is gebaseerd op de film ‘de Storm’ die gaat over de watersnoodramp van ’53. Het hele project is van A tot Z bedacht en uitgevoerd door jongeren uit Zoetermeer en omgeving. Raygin en Lola zijn de trekkers van het project en verzamelden een cast van ervaren en minder ervaren jonge acteurs om zich heen. Met hulp van de mensen van Greg en Baud is het hele project een goede leerschool waar iedereen weer wat mee kan. Het staat prima op je CV als je zo'n groot project hebt gedraaid en anderen komen weer achter onverwachte talenten. Financiering hebben zij geregeld door een aanvraag te doen bij jongerenfondsen X-ZJON! en Fonds1818-24.

Kom naar de voorstellingen op 2 en 3 februari in het Kwadrant Theater!

ALPHA The Series

Thijmen de Valk wilde een serie opnemen over een groep jonge spionnen die de wereld moeten redden van de ondergang. Om dit voor elkaar te krijgen had hij geld nodig. Veel geld en natuurlijk ook acteurs en toegang tot een multimedia studio. Met een oproep op internet en via vrienden verzamelde hij een enthousiaste cast en crew om zich heen. Het CKC bood uitkomst met een studio en begeleiding. En het geld? Dat haalde hij binnen via crowdfunding en een fondsaanvraag bij X-ZJON! en Fonds1818-24.

Een jaar lang stak de crew honderden uren in het maken van de serie en op 15 februari kunnen we het resultaat gaan bekijken. Kom ook naar de première van Alpha The Series op 15 februari.

-advertenties-

-goede doel-