IMG 0009Sportief Wandelgroep Zoetermeer zal dit jaar een eigen Geuzentocht houden en niet samen met de Geuzendag de wandeling organiseren. Don Braad van de wandelgroep geeft aan dat zij met de wandeling meer willen aansluiten bij het Geuzenthema, en daarmee ook door de historische Dorpsstraat wandelen.


Op de Geuzendag, zondag 29 september, is wandelen door de Dorpsstraat niet mogelijk, omdat daar dan de hardloopwedstrijden worden gehouden. De Geuzenwandeltocht van Sportief Wandelgroep Zoetermeer wijkt daarom uit naar zaterdag 28 september voor hun wandeling die start en finisht in de Dorpsstraat vanaf Wandelspeciaalzaak Herwijnen. De tocht leidt verder over de Voorweg en voert zowel op de heenweg als de terugweg over de Dobbe, alwaar dan het evenement Festival Historisch Zoetermeer plaatsvindt.


Historische beleving

De wandeltocht, goed voor ruim 350 wandelaars, zal meer inspelen op de historische beleving. De tocht volgt voor een deel de strijd tussen de Geuzen en de Spanjaarden, ruim 400 jaar geleden in Zoetermeer.
De Geuzenwandeltocht bestaat uit een familie-route van 12,5 km en een recreatieve-route van 25 km. Zowel de familie-route als de recreatieve-route voert langs de belangrijkste plekken binnen Zoetermeer, waar hard gevochten is. De route voert ook langs de locatie waar het Festival Historisch Zoetermeer plaats vind op deze dag. Er zijn voldoende rustplaatsen langs de route, zodat de familietocht ook goed te doen is voor minder ervaren wandelaars en kinderen. “We willen graag uitgroeien naar 500 to 600 wandelaars!”, vertelt Don Braad enthousiast, “Dat moet lukken want er is veel belangstelling voor wandelen in Zoetermeer en omgeving”.

-advertenties-

-goede doel-