Charlie Aptroot en de voorzitter van de vereniging de wereldwinkel, Yvette Feeke De wereldwinkel in de Dorpsstraat is verbouwd en heeft een nieuwe uitstraling gekregen. Burgemeester Charlie Aptroot opende officieel de vernieuwde winkel in het bijzijn van vrijwilligers en sponsors die de verbouwing mogelijk hebben gemaakt.

Met hulp van sponsors, Piezo en vrijwilligers is er een ruimere en lichtere winkel gerealiseerd. Zo zijn de toonbank, vitrine en expositietafels voorzien van een licht blad van gerecycled rubberhout. De artikelen uit alle hoeken van de wereld komen beter tot hun recht tegen de witte en een donkere achtergrond. Er zijn kleurrijke kussens, grotere meubels, lampen, poefen en beelden aan het assortiment toegevoegd. Het assortiment van de Wereldwinkel is heel uitgebreid, nu bieden ze ook producten aan van de werkplaats van Piezo Zoetermeer. 

Vrijwilligers houden de wereldwinkel draaiend, ze zijn steeds op zoek naar nieuwe en vooral duurzame en fairtrade producten. Ook hebben de vrijwilligers de ambitie om workshops te gaan geven op scholen om jongeren bewust te maken van fairtrade producten. Vaak kennen kinderen al de heerlijke fairtrade Tony’s Chocolonely chocolade maar er is natuurlijk veel meer.

Wereldwinkel in Dorpsstraat Charlie Aptroot heropent de wereldwinkel in de Dorpsstraat

Foto's: Patricia Munster

-advertenties-

-goede doel-