20190219 5104De Zakgeldkanjers van Buytenwegh komen elke dinsdagmiddag samen om iets leuks te doen voor mensen uit de buurt. Zo hebben zij al een tuintje opgeknapt van een oudere bewoner of ruimen zwerfvuil op in de wijk. Deze week gingen zij koekjes bakken voor en met cliënten van Middin.


De Zakgeldkanjers zijn leerlingen van de basisschool (groep 7 en 8) die kleine klusjes in de wijk doen. Het is een project van Stichting Mooi, de kinderen worden hierbij begeleid vanuit Bus63 door stagiaires van mboRijnland. Als dank voor hun hulp kunnen de kanjers punten sparen, met genoeg punten krijgen zij een cadeau-bon van Intertoys om zelf iets leuks uit te kunnen zoeken.

Stagiaire Roshni vertelt: “Ik ben zelf hbo-student en hou een beetje het overzicht op de groep, maar de mbo stagiaires Wenny, Mette en Shaban voeren alle opdrachten uit!” De groep in Buytenwegh bestaat nu uit 20 enthousiaste kinderen, die graag in actie komen om iemand te helpen. Roshni: ”We hebben pas ook geholpen met boodschappen inpakken bij de supermarkt en een tuintje opgeknapt van een oudere mevrouw die dat zelf niet meer kon. Dat is heel leuk om te doen!”

20190219 5103  20190219 5105 



Bij Middin mochten de Zakgeldkanjers koekjes bakken, voor de cliënten die daar wonen. “Maar ook zeker sámen met de cliënten!”, zo vertelt Roshni, “Eerst vonden de kinderen het wel een beetje spannend, maar het ijs was al snel gebroken. Samen koekjes bakken is leuk, ook als een cliënt misschien een beetje raar doet of er anders uit ziet. Kinderen leren zo meer begrip te krijgen voor mensen die anders zijn.”

De groep van Zakgeldkanjers in Buytenwegh is nu, met 20 kinderen, vol. Maar ook in Meerzicht zijn de Zakgeldkanjers actief op de maandagmiddag, hier kunnen kinderen zich nog wel voor aanmelden.

Meer wijknieuws vindt u op onze speciale wijkpagina's!

www.zoetermeeractief.nl/mijn-wijk

-advertenties-

-goede doel-