WhatsApp Image 2019 02 05 at 09.02.59

Bewoners van de flat het Hoevenbos in Meerzicht zitten sinds maandagmiddag in de kou. De verwarming in de flat, waar zowel kopers als huurders wonen, is uitgevallen. Woningbouwvereniging De Goede Woning heeft opdracht gegeven aan firma Spijker Klimaatservice om de stookinstallatie te herstellen.

Maandagmiddag leek het probleem even verholpen te zijn, maar na enkele uren viel de verwarming weer uit en gingen de bewoners een koude nacht tegemoet. Een bewoner vertelde dat het in bed met veel dekens nog wel te doen was, maar bij het opstaan merkte ze meteen hoe ijskoud het in huis was. De verwarming, die volledig open stond, werd op z'n best lauwwarm en kreeg de kamer niet op temperatuur. 

Bewoners van Het Hoevenbos klagen al langer over de verwarming, die vaak het huis niet op een aangename temperatuur van 21 graden kan krijgen. Ook tocht het in veel huizen, wat de warmte met deze winterse kou ook niet ten goede komt, aldus de bewoners.

 

Snel herstellen

hoevenbos verwarmingEen woordvoerder van woningbouwvereniging De Goede Woning geeft aan dat ze er alles aan doen om de verwarming zo snel mogelijk te herstellen. "De Firma Spijker is ermee bezig en wij hebben nog niet gehoord van hen waardoor dit probleem veroorzaakt wordt. We vinden het bijzonder vervelend voor de inwoners en doen alles wat we kunnen om het te repareren". De woordvoerder beloofde de bewoners niet nog een nacht in de kou te laten zitten, bij de Goede Woning liggen al noodscenario's klaar, zoals bv noodradiatoren. 

De woordvoerder had nog geen eerdere klachten gehad over de verwarming die niet op temperatuur komt. 



Tekst Marja de Laaf
Foto's Bron (Lisette Oostindie)  (hoofd foto is genomen vanuit een auto met zicht op het Hoevenbos)

 

-advertenties-

-goede doel-