OrkestBarockSommerKamerorkest Barock-Sommer o.l.v Simon Murphy geeft zaterdag 9 februari een concert in de Oude Kerk te Zoetermeer. Tijdens dit concert kunt u genieten van de prachtige Symfonie ‘La Poule’ (De Kip) van Joseph Haydn: een pareltje met een schitterende klankkleuring en enorm veel expressie.

In de symfonie zit ook een grapje verborgen want het ‘kloekende’ 2e thema uit het 1e deel doet aan een kip denken.
Daarnaast zal de Italiaanse zangeres Cristina Grifone enkele virtuoze opera-aria's van Mozart en Paisiello ten gehore brengen. Tot slot zult u de subtiele klanken met een vleugje volkslied horen uit de Symfonie in Es van Joseph Martin Kraus.
Dirigent Simon Murphy is internationaal befaamd en weet door zijn inspirerende en positieve houding het orkest boven zichzelf te laten uitstijgen. Simon is specialist in muziek uit de klassieke periode, is zelf ook barok-altist en geeft heel veel aanwijzingen om authentiek te spelen. De orkestleden spelen met speciale klassieke strijkstokken en natuurhoorns. Hierdoor spat de energie er altijd vanaf.
In de pauze is er een gratis kopje koffie of thee te verkrijgen. Het concert start om 20 uur.

 

Toegangsprijzen:
t/m 17 jaar: gratis
18 t/m 64 jaar: € 15
65 jaar en ouder: € 10

17349983 1933982960166544 1608343254496342217 oLunchpauzeconcert in Oude Kerk

Woensdag 6 februari zal het wekelijkse lunchpauzeconcert in de Oude kerk worden gegeven door Ronald de Jong (Klavecimbel en portatief).
Ronald de Jong ( vaste organist van de Oude Kerk) zal tijdens dit concert zijn klavecimbel bespelen met muziek van Purcell, Bach en Rameau. Het klavecimbel was een belangrijk instrument in de renaissance en barokmuziek. De Jong heeft dan ook een programma uitgezocht met werken van barokcomponisten die veel voor dit instrument hebben gecomponeerd. Zijn prachtige tweeklaviers klavecimbel klinkt erg fraai in de mooie akoestiek van de Oude kerk en is tevens een lust voor het oog. Tevens zal de Jong als primeur een improvisatie spelen op zijn recent verworven portatief (tafelorgel). Dergelijke instrumenten werden ook veel gebruikt in de renaissance.
Aanvang concert 12.45 uur.

 

-advertenties-

-goede doel-