WeerstraDe wekelijkse lunchpauzeconcerten in de Oude Kerk aan de Dorpsstraat zullen vanaf woensdag 8 januari weer van start gaan. De concerten zijn gratis toegankelijk en vinden elke woensdagmiddag plaats tussen 12.45 en 13.15 uur.

Pianist Erwin Weerstra zal het eerste concert van 2014 voor zijn rekening nemen. Hij heeft al vaker gespeeld in de Oude Kerk en hierbij grote indruk achtergelaten. Voor dit concert heeft hij werken uitgezocht van Purcell, Mendelssohn en Liszt (Deuxième Année de Pèlerinage: Italie –Sposalizio). In Nederland is Erwin momenteel te horen in de literaire theatervoorstelling Nachttrein naar Lissabon van Ursul de Geer. Deze productie is te zien door heel Nederland.

Woensdag 15 januari zal het wekelijkse lunchpauzeconcert worden verzorgd door Annemieke IJzerman (harp). Annemieke heeft voor dit concert een zeer afwisselend programma samengesteld met werken van o.a Tournier, Debussy,Dowland en Pescetti.

Annemieke IJzerman 02Als bevlogen muzikante is Annemieke regelmatig te horen in symfonie- en kamerorkesten in binnen-en buitenland. Daarnaast speelt zij soloconcerten en kamermuziek. Een bijzondere plek neemt op dit moment de 'Canto Ostinato' van Simeon ten Holt in, in een uitvoering met harp, piano en 2 marimba's.

De concerten en programma’s kunt u ook vinden op de website van Stichting  Concerten Oude kerk Zoetermeer: www.concertenzoetermeer.nl

-advertenties-

-goede doel-