20190126 4521Tijdens het Theaterweekend in het Zoetermeerse Stadstheater, konden bezoekers een heel andere kijk op het theater krijgen. Deuren die normaal gesloten blijven, gingen nu open en gaven het publiek een verrassend kijkje achter de schermen.

Zo konden kinderen voor één dag theaterdirecteur worden, zelf de kaartjes voor de voorstelling controleren en de mensen naar hun plaats brengen in de grote zaal. Veel bezoekers deden mee aan de rondleiding achter de schermen, waarbij ze een kijkje konden nemen op het toneel en in de kleedkamers van de artiesten. Bijzonder was dat de voorbereidingen voor de volgende voorstelling op dat moment nog in volle gang waren: het aanwezige publiek kon dus zo getuige zijn van het ophangen van gordijnen en het controleren van de trekkenwand op het toneel.

Kinderen konden zich intussen vermaken in de kleine zaal, waar van alles gesloopt en gebouwd kon worden. Zo waren er door het hele theater vele activiteiten, muziek en workshops voor bezoekers.

20190126 4515  20190126 4519 

Nieuwe directeur

Voor de nieuwe directeur van het Stadstheater, Hilko Folkeringa, was het een leuke manier om 'in te werken' in zijn nieuwe theater. Hilko volgt per 1 februari Tineke Maas op als directeur en sloot graag aan bij de rondleidingen om het theater alvast wat beter te leren kennen. Hilko: "Ik ga natuurlijk in februari rustig inwerken, maar dit is alvast een leuke manier om het theater te leren kennen!". Folkeringa is geen onbekende in de theaterwereld, hij leidde al theaters in Assen, Meppel en Zwolle. Met de verhuizing van oost naar west verheugt hij zich op een nieuwe start: "Het Stadstheater heeft een prachtig programma en een leuk team. Het theater draait prima, voorlopig blijft alles bij het oude. Maar daarna voeg ik graag een persoonlijke touch toe aan dit Stadstheater, een leuke uitdaging!"

20190126 4535  20190126 4548 

-advertenties-

-goede doel-