pa vo erasmus 6Voor veel leerlingen van de basisschool breekt nu het spannende moment aan dat ze moeten gaan kiezen voor een middelbare school. Het advies van de basisschool wordt steeds duidelijker en met de meester of juf worden vaak al scholen bezocht.

Maar alle middelbare scholen in Zoetermeer houden ook open dagen waar ouders met hun kinderen naar toe kunnen. Zo kunnen ze al hun vragen stellen en even de sfeer op de school opsnuiven. De komende weken houden het Picasso, het Erasmus, het ONC, het Alfrink en het Stedelijk College hun open dagen.

 

Stedelijk College

Het Stedelijk College gaat vanaf volgend schooljaar door onder twee verschillende namen ‘Beroepscollege Zoetermeer VMBO’, voor praktijkonderwijs en vmbo basis en kader. Leerlingen met vmbo-t advies kunnen terecht op MAVO Zoetermeer

Het open huis van Beroepscollege Zoetermeer VMBO is op vrijdag 1 februari van 17.00 tot 20.00 uur op de locatie aan het Van Doornenplantsoen. MAVO Zoetermeer is zaterdag 2 februari te bezoeken tijdens een open huis van 10.00 tot 13.00 uur aan de Dr. J. W. Paltelaan. Ook zijn er maandag 4 en maandag 18 februari informatieavonden, steeds vanaf 19.00 uur.

 

Erasmus College

Het Erasmus College, gevestigd aan het Van Doornenplantsoen, is op 1 februari te bezoeken tussen 18.30 en 21.00 uur.

 

Oranje Nassau College

Het Oranje Nassau College, heeft 2 locaties: Parkdreef en Clauslaan. De Clauslaan, voor vmbo onderwijs,  is op 4 februari vanaf 19.30 uur te bezoeken tijdens een informatieavond. Het Open Huis van de locatie Parkdreef, voor havo en vwo, was al op 26 januari, maar je kunt nog meedoen met ONC in actie op woensdag 6, 13 of 20  februari of woensdag 6 maart.

 

Picasso Lyceum

De informatieavonden zijn op 11, 13 en 14 februari te bezoeken om 20.00 uur. Op woensdagmiddag 6 15 februari zijn er kennismakingslessen individuele aanmelding (voor leerlingen die niet met hun groep 8 op bezoek komen).

 

Alfrink College

De Open dag is op zaterdag 2 februari, van 09.30 uur tot 13.00 uur. Kinderen kunnen dan meedoen met een aantal lesjes en het gebouw verkennen.

-advertenties-

-goede doel-