vuurwerk afvalDe schade tijdens de afgelopen jaarwisseling daalde de afgelopen jaren, maar is nu voor het eerst weer gestegen. De schade is vooral veroorzaakt door verkeerd gestookte vreugdevuurtjes, die direct op het asfalt veel schade veroorzaken, in totaal bijna €20.000,-, zo blijkt uit het schaderapport jaarwisseling.

De totale schade voor de jaarwisseling 2018-2019 bedraagt € 65.249. “Te veel”, vindt burgemeester Aptroot, die het komende jaar vooral de vreugdevuren hard wil aanpakken. Een vreugdevuur is op zich toegestaan, mits deze in een vuurkorf of oliedrum wordt gestookt, liefst nog met een laag zand eronder. Het komt nu nog te vaak voor dat de vuren direct op het asfalt geplaatst worden, waardoor schade aan de weg ontstaat. “Per keer loopt dat al gauw op tot duizenden euro’s, omdat er een aannemer moet komen die de schade weer helemaal herstelt”, legt Aptroot uit.
De burgemeester is teleurgesteld dat de schade is gestegen dit jaar, de eerste berichten vlak na de jaarwisseling waren positief over de schade. “Maar je moet altijd de uiteindelijke rapporten afwachten. Een schade kan op het eerste gezicht meevallen, maar toch kostbaar zijn om te herstellen”.

 

Vuurwerkshow en feest

Dit jaar is er voor de derde keer een vuurwerkshow georganiseerd. De vuurwerkshow heeft dit jaar 2.000 tot 2.500 bezoekers getrokken. Het aantal bezoekers dat de vuurwerkshow tijdens de jaarwisseling bezoekt, is tot nu toe elk jaar toegenomen.
Ook het jongerenfeest dat elk jaar in opdracht van de gemeente wordt georganiseerd heeft dit jaar een record aantal bezoekers getrokken. Tijdens de jaarwisseling hebben ruim 2.200 jongeren tussen de 16 en de 22 jaar het feest in Silverdome bezocht. Het jongerenfeest is goed verlopen zonder noemenswaardige incidenten.

-advertenties-

-goede doel-