IMG 6601Burgemeester Aptroot kwam tijdens de start van de Nationale Voorleesdagen voorlezen op basisschool Het Noorderlicht in Oosterheem. In de aula lag een rode loper klaar en ging de burgemeester in een heerlijke zetel zitten om alle groepen om de beurt voor te lezen.

De kinderen van de groepen 6, 7 en 8 kwamen gelijk om half negen naar de aula. Burgemeester Aptroot las enthousiast een hoofdstuk voor uit Sjakie en de chocoladefabriek. Een kwartier later stonden de kinderen van de groepen 3, 4 en 5 te trappelen. De burgemeester vertelde de kinderen dat hij zelf acht kleinkinderen heeft aan wie hij graag voorleest wanneer zij komen logeren. Burgemeester Aptroot: “Wanneer de kleinkinderen komen logeren, is het zo’n fijn moment van rust, dat voorlezen. Heerlijk vind ik dat!”

IMG 6605  IMG 6606 

Ook vertelde hij dat hij nog nooit voor zoveel kinderen tegelijk had voorgelezen en dat hij dat best spannend vond. Tijdens het voorlezen van Meester Jaap gaat nooit verloren was hier niets van te merken: Vol overgave las burgemeester Aptroot het verhaal voor en de kinderen zaten ademloos te luisteren. Na nog een kort gesprekje met de kinderen, gingen zij weer terug naar hun klas.

Inmiddels stonden de kinderen van de groepen 1 en 2 klaar voor hun voorleesmoment. Aan hen las burgemeester Aptroot voor uit een prachtig prentenboek, ook dit deed hij weer met volle overgave. De kinderen namen zelf een ontbijt mee naar school en zo zijn de Nationale Voorleesdagen gestart met een bijzonder Voorleesontbijt op Het Noorderlicht!

Voor de taalontwikkeling van kinderen is voorlezen erg van belang, kinderen leren nieuwe woorden tijdens het voorlezen en ze leren hoe een goede zin opgebouwd wordt. Door met de kinderen te praten over het boek, worden zij gestimuleerd om actief met taal aan de slag te gaan. Ook het gevoel van veiligheid dat kinderen krijgen, het plezier dat kinderen beleven aan het voorlezen en de exclusieve aandacht die zij krijgen tijdens het voorlezen, zijn van belang voor de ontwikkeling van het kind.

Meer wijknieuws vindt u op onze speciale wijkpagina's!

www.zoetermeeractief.nl/mijn-wijk

-advertenties-

-goede doel-