1547738754 copyBob, nu 9 jaar, werd geboren spina bifida (open ruggetje ), wat voor hem allerlei ongemakken betekent die er helaas bij horen. Ondanks zijn handicap sport Bob graag en doet met zijn team mee aan aangepaste judowedstrijden. Hij spaart nu voor een buitenlands toernooi in Schotland.


Bob is een echte doorzetter die zich niet laat stoppen door zijn handicap. Zo zit hij op een reguliere school en haalde het gewone abc zwemdiploma. Na zijn zwemdiploma’s was de volgende uitdaging voor Bob dat hij een vechtsport wilde gaan doen, wat niet mee valt omdat hij geen gevoel heeft in zijn voeten en de spieren in zijn onderbenen niet werken. Na een zoektocht kon hij terecht voor judo bij Sportschool Rust. Jan Rust heeft als motto dat iedereen moet kunnen sporten en zet zich volledig in om dat voor elkaar te krijgen.
Bob neemt deel aan de A-Judo groep (aangepast/ gehandicapten ) judo, waar hij op zijn knieën judoot omdat hij gevoel en kracht mist in zijn benen. Bob doet al een paar jaar mee aan toernooien in NL en België met goede resultaten. Zijn moeder, Monica Lausberg, is bijzonder trots op haar zoon, die zich niet uit het veld laat slaan. “We hebben Bob in de afgelopen tijd zien groeien in zijn sport! Fysiek is hij veel sterker geworden, maar het is ook heel belangrijk voor hem door de sociale contacten”.

Nu Bob 9 is kan en mag hij ook deelnemen aan andere toernooien in het buitenland. Zo wil hij heel graag dit jaar naar een toernooi in Schotland, maar dat vormt een aardig kostenpotje met vliegreis, hotel, inschrijving enz. Om toch zijn wens werkelijkheid te maken is Bob een crowdfunding actie begonnen. Via Get funded kan iedereen de dappere judoka steunen in zijn actie om naar Schotland te gaan: https://getfunded.nl/campagne/2877-help-bob-naar-judotoernooi-schotland. Maar ook vaste sponsors die zijn judo carrière willen steunen zijn natuurlijk van harte welkom.

-advertenties-

-goede doel-