on stageElk jaar doen zo’n 1.000 Zoetermeerse VMBO leerlingen mee aan Zoetermeer On Stage waar zij geholpen worden bij de keuze voor een sector en een vervolgopleiding. On Stage is nog op zoek naar bedrijven die zich willen aanmelden om leerlingen de kans te geven te ervaren wat een beroep inhoudt.

Een beroep kiezen is een zoekproces. Waar ben je goed in, waar word je blij van en welk beroep past daarbij? In het VMBO moet je deze keuze al in het tweede jaar maken, vanaf het derde jaar volgen de leerlingen een profiel dat past bij hun beroepskeuze. Doen en beleven helpt de middelbare scholieren enorm bij het maken van een keuze. Op On Stage kunnen ze tijdens het Beroepenfeest kennismaken met vele beroepen en bedrijven, om later tijdens de Doe Dag daadwerkelijk aan de slag te gaan bij een bedrijf.
Het beroepenfeest wordt dit jaar gehouden op donderdag 14 maart in de Dutch Innovation Factory, de Werkbezoeken Doe Dag volgt op donderdag 28 maart. Geïnteresseerde bedrijven die mee willen doen met On Stage kunnen zich melden bij: www.zoetermeeronstage.nl/aanmelden 

-advertenties-

-goede doel-