20181221 Premiere Kerstfilm GVW 0046Genodigden genoten vrijdagmiddag 21 december in het Forum Café van de officiële Gala voorstelling van de Zoetermeerse Kerstfilm 'Een Wonderlijke Kerst'. Naast alle spelers, waarvan er vele in kostuum gekleed gingen, kwam wethouder Jakobien Groeneveld om de bijeenkomst te openen.

20181221 3296  20181221 3305 

De film is een grote hit bij de Zoetermeerse basisscholen en kan rekenen op veel positieve reacties. Wethouder Groeneveld was er bijzonder trots op dat de film een project is van Zoetermeerse jongeren, met medewerking van het fonds Jongeren In Actie. Groeneveld: "Het is een echte Zoetermeerse Kerstfilm geworden, het is zó leuk dat de Dorpsstraat en Kaarsjesavond in de film gebruikt worden. Ik ga de film zeker nog thuis met mijn dochter bekijken!"

20181221 Premiere Kerstfilm GVW 0020  20181221 Premiere Kerstfilm GVW 0024 

Voor de spelers was het de eerste keer dat zij de film met publiek zagen. Zij waren vooraf wel een beetje zenuwachtig, maar ontspanden toen het publiek op precies de goede momenten begon te lachen. De hoofrolspelers, de tweeling Jaydah en Djaiony, voelden zich echte filmsterren toen zij onder luid applaus van het publiek de trap afkwamen en zichzelf levensgroot in beeld zagen. De Graaf uit het verhaal, Victor van der Bom, vertelt: "Het is echt een familiefilm geworden, kinderen herkennen zich in het zeuren van Geertruida, de verwende dochter van de graaf. Hun ouders herkennen vast de wanhoop van de graaf die zijn prinsesje niets durft te weigeren!"

 

Foto's door Gerard van Warmerdam, meer foto's op: https://foto.vwarmerdam.nl/2018/Premiere-Kerstfilm

-advertenties-

-goede doel-