Het eerste Groot Zoetermeers Dictee (GZD) wordt georganiseerd door de Zoetermeerse Lionsclub Soetermare en De Meerbloem. Het vindt in het nieuwe jaar plaats in het Oranje Nassau College (ONC) aan de Parkdreef op zaterdag 9 februari.

lionsclub soetermareDe opbrengst van het Groot Zoetermeers Dictee gaat naar de Taalmaatjes, een activiteit van Gilde Samenspraak. Het Groot Zoetermeers Dictee is voor iedereen die het leuk vindt om met taal bezig te zijn. Behalve individuele deelnemers worden ook bedrijven uitgenodigd om zich als team in te schrijven. Dit kan via de website www.grootzoetermeersdictee.nl. De voorbereidingen voor het Groot Zoetermeers Dictee zijn momenteel in volle gang. Behalve het ONC zijn ook het Erasmus College, het Picasso Lyceum en het Alfrink College bij de totstandkoming van het dictee betrokken. Leerkrachten van de scholen schrijven dit dictee.

Theater en muziek

Het Groot Zoetermeers Dictee wordt op 9 februari van 15.00 tot 19.00 uur gehouden in het ONC aan het Parkdreef. Hoewel het dictee het hoofdonderdeel is, is er ook een attractief randprogramma in de vorm van theater en muziek. Zodra het dictee is gemaakt en wordt nagekeken, is er de mogelijkheid voor een hapje, drankje en om elkaar te ontmoeten en na te praten. Ook de catering komt voor een deel ten goede aan de uiteindelijke opbrengst van het Groot Zoetermeers Dictee. 

-advertenties-

-goede doel-