Het Zoetermeers Werk- en Ontwikkelbedrijf (ZWB) gaat per januari 2021alle kandidaten uit de Participatiewet begeleiden die met meer of minder ondersteuning geschikt zijn om te werken. Deze nieuwe dienst vervangt hiermee DSW.

dsw logoHet college van B&W nam hierover deze week een voorlopig besluit. DSW is nu een werkbedrijf dat in een gemeenschappelijke regeling voor de gemeenten Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg en Rijswijk werkt. Die gemeenten spraken begin 2018 de intentie uit deze regeling op te heffen. Zoetermeer brengt in het nieuwe werkbedrijf haar team re-integratie van het Werkplein en de huidige DSW-bedrijf samen. Hiermee bundelt de gemeente de expertise en het netwerk voor begeleiding van kandidaten naar de arbeidsmarkt. Alle mensen die nu binnen DSW werken gaan in principe over naar het Zoetermeers werkbedrijf.

Wethouder van Sociale Zaken Margreet van Driel: ,,Op deze manier gaan we toe naar waar het wat mij betreft om moet gaan: het bij elkaar brengen van werkgevers en werkzoekenden. Inspelen op de behoeften die zij hebben. We moeten slimmer matchen.’’

-advertenties-

-goede doel-