20181218 3119Magisch Zoetermeer laat wensen uitkomen van eenzame ouderen in Zoetermeer. Deze week werden ouderen in meerdere restaurants in de stad getrakteerd op een heerlijke lunch en gaan zij samen met vrijwilligers shoppen in het Stadshart.

Tot aan kerst worden er in het Magische Kersthuis in het Stadhuis-Forum, en op vele andere plekken in de stad, kerstballen verkocht voor het goede doel: de eenzaamheid van ouderen verlichten. Mensen die een donatie doen en een kerstbal kopen kunnen daarbij ook een wens inleveren voor een oudere stadsgenoot. In januari zal de Stichting Samen Vieren Wij Kerst zoveel mogelijk wensen vervullen, maar zij wilden ook in de week vóór kerst al wat doen voor de ouderen. 

20181218 3123  20181218 3137 

Voorzitter Ruud Scholten: "We hebben gekozen voor gezellige, sociale activiteiten om de eenzaamheid te doorbreken. Het is niet leuk om altijd in je eentje te moeten eten, vandaar dat we een gezellige kerstlunch hebben aangeboden. Deelnemers kunnen ook samen met een vrijwilliger een hele middag winkelen in het Stadshart, veel gezelliger dan in je eentje langs de winkels lopen!". 

Ook de kerstman kwam nog even langs bij de lunch en maakte met iedereen een praatje. De ouderen genoten zichtbaar van de lunch en het gezellig samenzijn. Bij de winkelmiddag krijgen zij van diverse winkeliers in het Stadshart een kleine attentie en kunnen een kopje koffie drinken bij één van de deelnemende horeca.

De kerstballen kunnen nog tot en met kerst worden gekocht. In het Magisch Kersthuis zijn dit weekend ook leuke activiteiten, zo komen er op zaterdag ukelele spelers kerstmuziek maken en zondag 23 december is de Kerstfee samen met verhalenvertellers in het Kersthuis aanwezig. Kinderen kunnen tussen 12 en 17 uur met de Kerstfee en andere acteurs uit de Zoetermeerse Kerstfilm 'Een Wonderlijke Kerst' op de foto of kunnen luisteren naar de verhalen van de vertellers.

 

 

Bekijk ook de Kerstfilm van Zoetermeer Actief! De Kerstfilm 'Een Wonderlijke Kerst' is te zien op: www.zoetermeeractief.nl/kerstfilm

Een sprookjesachtige film over kaarsjesavond in de Dorpsstraat Zoetermeer.

-advertenties-

-goede doel-