DSC2476De Vuurwerkshow van Van Herwijnen zal maandag 17 december als vanouds weer op de Dobbe gehouden worden. Liefhebbers kunnen zo alvast een voorproefje krijgen wat er allemaal nieuw is op vuurwerkgebied dit jaar.

Maandagavond 17 december start de vuurwerkshow om 20 uur bij de Dobbe, bezoekers hebben een mooi uitzicht vanaf de Markt op dit vuurwerkspektakel. Er zitten dit jaar 79 nieuwe artikelen in het assortiment, waarvan er 28 getoond worden bij de show. De finale, die geheel uit consumentenvuurwerk bestaat, wordt gesponsord door Bella Torino en Zoetermeer FM. Van Herwijnen voert dit jaar twee geheel nieuwe lijnen met vuurwerk: Redwire en Essentials. De Essentials pijlen zijn kwalitatief goed, maar voor de kleinere beurs. Redwire is geïnspireerd op professioneel vuurwerk dat vaak op shows wordt gebruikt, maar voldoet aan alle eisen voor consumentenvuurwerk. De Redwire pijlen vallen op door de mooie effecten.

Van Herwijnen organiseert de show dit jaar voor de 22e keer. De show werd in 1996 voor de eerste keer gehouden, toen nog op de Osylaan. Maar altijd met de oliebollen van Jongerius erbij, zodat het een echt voorproefje wordt van de nieuwjaarswisseling. Dennie van Herwijnen: "Het is elk jaar weer een fantastisch feestje, waar veel mensen naar uitkijken! Vorig jaar kon het helaas niet door gaan door veel onduidelijkheid rond de veiligheidsmaatregelen. Dit jaar is alles op orde en gaan we er weer van genieten!"

 

Standaards

De afgekeurde standaards om het vuurwerk af te schieten zijn ook voor Van Herwijnen een probleem. De standaards die al jaren verkocht worden zijn onveilig bevonden en mogen niet meer worden gebruikt. Door enkele plastic buizen nu te vervangen door metalen onderdelen zijn de standaards wel veilig. "Alles is besteld en wij vertrouwen erop dat het voor de kerst binnen komt! Dat wordt dus nog wel even hard doorwerken, maar het gaat ons lukken om alles voor de verkoop begint in orde te hebben!", aldus Van Herwijnen.

-advertenties-

-goede doel-