kerstbalMagisch Zoetermeer is boven verwachting van start gegaan. De verkoop van kerstballen voor het goede doel loopt boven verwachting. Vele Zoetermeerders zetten zich in om eenzaamheid onder ouderen aan te pakken. Vrijwilligers, verkooppunten en donateurs zetten hun beste beentje voor.

De eenzaamheid onder ouderen is ook in Zoetermeer een groeiend probleem. Stichting Samen Vieren Wij Kerst en Dn-leisure werken nauw samen om dit probleem aan te pakken. Onder de noemer: 'Magische Kerst' worden er kerstballen verkocht om eenzame ouderen uit hun isolement te halen. Om dit te bereiken krijgt een groep ouderen een lunch aangeboden, een bezoekje van een vrijwilliger die een cadeau komt brengen of kunnen ze samen met een vrijwilliger gaan winkelen en krijgen daarbij van verschillende winkels presentjes mee. 

 

Sprintstart

"De actie om ouderen uit hun isolement te halen kent een geweldige start", zo laat Mark Merckens, de man achter Magische kerst, weten. "Het is geweldig dat winkeliers in de Dorpsstraat en het Stadshart belangeloos meehelpen om de kerstballen te verkopen. Ook zijn de kerstballen te koop in het Kersthuis in het Stadhuis-Forum. De verkoop gaat harder dan wij hadden gehoopt en horeca ondernemers bieden de meest uiteenlopende producten aan, van lekkere luchtjes tot lunches die ouderen met een vrijwilliger kunnen nuttigen".

De vele vrijwilligers die helpen in het Kersthuis krijgen veel positieve reacties binnen van de klanten die een kerstbal kopen. Bij de aanschaf van de kerstbal krijgen zij een wenskaart voor in de wensboom. Het bestuur van Stichting Samen Vieren Wij Kerst wil zo veel mogelijk wensen in vervulling doen gaan. Niet alleen rond de kerst, maar ook gedurende het nieuwe jaar. Dit omdat eenzaamheid niet ophoudt na de feestdagen.

 

-advertenties-

-goede doel-