R42A9445 jan van esIn Zoetermeer kunnen liefhebbers van kerstconcerten weer genieten van diverse optredens. Het Zoetermeers Mannenkoor zal een speciaal concert voor de kerst geven, evenals de jubilerende Sprinter Singers. In de Oude Kerk is deze kerst een speciaal lunchpauzeconcert.

 

Het Zoetermeers Mannenkoor geeft woensdag 19 december zijn traditionele kerstconcert in de H. Nicolaaskerk, Dorpsstraat 26 te Zoetermeer. Het Zoetermeers Mannenkoor heeft in oktober de eerste prijs behaald op het door de KNZV georganiseerde mannenkoorconcours te Leerdam.
Het koor heeft weer enkele nieuwe liederen ingestudeerd, maar de bekende kerstliederen als Stille Nacht, Cantique de Noël en Jingle Bells zullen niet ontbreken. Ook is er gelegenheid voor samenzang. Evenals vorig jaar wordt medewerking verleend door harpiste Sophie van Dijk. Dit jaar treedt zij samen op met Louise Berendsen (fluit) en Els van der Weij (saxofoon).Verder zullen Hesther Oor (sopraan) en Ton van Leest (doedelzak) hun medewerking verlenen. De algehele leiding is in handen van dirigent Steven van Wieren en de begeleiding wordt verzorgd door Patrick Hopper.
Kaarten kosten € 12,50 per stuk (inclusief drankje in de pauze) en zijn verkrijgbaar bij de leden van het koor, bij de ingang van de kerk (zolang de voorraad strekt!) en via de website www.zoetermeersmannenkoor.nl

Aanvang 20.00 uur; kerk open 19.15 uur.

 

Jubilerende Sprinter Singers: Christmas Celebration Concert

Een flink aantal enthousiaste projectleden repeteert sinds september mee met The Sprinter Singers om dit speciale concert vanwege het 40 jarig jubileum voor het voetlicht te brengen. Het Christmas Celebration Concert laat nummers horen uit Little Lion, Little Lamb, uit kerststukken van de afgelopen jaren en ook een aantal kerstnummers uit 40 jaar Sprinter Singers.

Voor de vijfde keer al brengt het koor een groots kerstconcert. En ze worden ook dit jaar weer begeleid door een groot Live Orke(R)st dat uit maar liefst 18 personen bestaat. ’s Middags begint het concert om 15.30 uur en ’s avonds om 20.00 uur. Als je een van beide niet wilt missen, is het zaak dat je zo snel mogelijk kaarten bestelt. Kaarten kosten € 12 (incl. consumptie) en kunnen worden gereserveerd via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via 06 245 76 6 11.
Zaterdag 15 december 2018 in het CKC in Zoetermeer

 

Speciaal Kerst Lunchpauze concert

Elke week zijn er in de Oude Kerk aan de Dorpsstraat prachtige lunchpauzeconcerten. Vlak voor kerst speelt organist Ronald de Jong een speciaal kerstconcert op het Lohmanorgel.

De concerten zijn gratis toegankelijk, met een collecte bij de uitgang voor het behoud van de kerk.
Woensdag 19 december, 12:45-13:15 uur

 

Kerst in de Watertoren

Op vrijdag 21 december zal het Christelijk Mannenensemble Zoetermeer in de unieke locatie van de Watertoren van Zoetermeer weer kerstmuziek ten gehore brengen. Het ensemble zingt klassieke –en buitenlandse kerstliederen en enkele carols. Ook het samen zingen zal daarbij niet worden vergeten.

Het concert is van 19.30 uur tot 20.45 uur en staat onder leiding van Johan van Oeveren. Na afloop wordt voor een ieder een warme drank geschonken.

 

Foto: Zoetermeers Mannenkoor, fotograaf Jan van Es

Alle Kerstconcerten en andere evenementen vindt u terug op onze agenda: www.zoetermeeractief.nl/agenda/complete-agenda

-advertenties-

-goede doel-