maricel wolkNa het succes van de Nederlandse première van The Pirate Queen brengt producent Storytellers opnieuw een unieke voorstelling in het Zoetermeerse Buytenpark Openluchttheater. Op woensdag 10 juli vindt hier de wereldpremière plaats van het musicalspektakel Jeanne d’Arc van auteur Maricel Wölk.


De musical is geschreven door Maricel Wölk, die aan Storytellers de exclusieve rechten voor de openluchtvoorstelling gaf. Producent Sebastiaan Smits van Storytellers zegt hierover: “We zijn enorm vereerd dat wij Jeanne d’Arc als eerste mogen brengen. Maricel is in Duitsland een van de bekendste musicalsterren. Naast haar optredens in musicals als ‘Aida’ en ‘Jekyll & Hyde’ is ze ook zeer bekend als componist en als popzangeres. ‘Jeanne d’Arc’ is haar levenswerk, een fantastische musical die uitermate geschikt is voor de openlucht. Maricel besloot na het zien van ‘The Pirate Queen’, onze productie van afgelopen jaar, dat ‘Jeanne d’Arc’ in het Buytenpark in première moest gaan. Wij zijn uiteraard ongelooflijk trots op deze samenwerking.”


Jeanne d’Arc vertelt het waargebeurde verhaal van het boerenmeisje Jeanne, die tijdens de Honderdjarige Oorlog in middeleeuws Frankrijk uitgroeit tot het symbool van het verzet tegen de Engelse overheersers. Jeanne hoort in een veld stemmen uit de hemel die haar de opdracht geven om de wapens op te nemen. Ze werkt zich ondanks alle tegenstand op tot de legerleider van koning Charles VII en bezorgt hem een klinkende overwinning op de Engelsen bij Orléans. Maar in een tijd waarin vrouwen niet geacht worden mee te praten over politiek, laat staan zelf de wapens op te pakken, wordt Jeanne gewantrouwd door de edelen aan het hof. Ze spannen tegen haar samen en weten haar uiteindelijk veroordeeld te krijgen wegens hekserij. De vrouw die Frankrijk redde van de Engelse overheersing eindigt uiteindelijk op de brandstapel.

 Wie de rol van Jeanne gaat spelen is nog niet bekend. De audities vinden binnenkort plaats. De kaartverkoop van de musical zal in januari van start gaan.

Foto: Maricel Wölk

-advertenties-

-goede doel-