20181119 1581Burgemeester Aptroot heeft besloten Club Magnum in het Van Tuyllpark langer te sluiten. De Club moet nu nog 6 maanden langer dicht blijven. De club werd twee weken geleden gesloten nadat er een handgranaat voor de deur werd gevonden.

De burgemeester vindt het belang van de veiligheid voor bezoekers van het Van Tuyllpark zwaarder wegen dan de (financiële) belangen van de eigenaar van de club. Volgens de burgemeester is er grote onrust ontstaan bij de omliggende sportclubs in het park. De handgranaat werd maandagavond 21 november rond half 9 gevonden, een tijdstip waarop ook veel jeugdige sporters in het park zijn.
De burgemeester is er zich van bewust dat Club Magnum in zekere zin ook slachtoffer is van het incident, “maar”, zo laat Aptroot weten, “het is al het tweede zeer ernstige incident dat binnen korte tijd bij deze club plaatsvindt en de club is één van de veiligheidsafspraken niet volledig nagekomen. Het handhaven van de openbare orde voor mij van veel groter belang is dan het belang van één ondernemer”.

-advertenties-

-goede doel-