DSC 8045Wereldwijd steken weeouders - ouders van een overleden kind - en familieleden van overleden kinderen elk jaar op de tweede zondag van december om 19.00 uur een kaars aan en laten die een uur branden. Dooft het licht in de ene tijdzone, dan gaat het in de volgende tijdzone aan.

Zo ontstaat er een etmaal lang een band van licht om de planeet. Alle overleden kinderen worden herdacht, ook levenloos geboren kinderen en volwassen kinderen, ongeacht hoe lang geleden ze zijn gestorven en ongeacht de doodsoorzaak.

Op zondag 9 december 2018 wordt ook een Wereldlichtjesdag-bijeenkomst in Zoetermeer georganiseerd. Weeouders, overige familieleden, vrienden en anderen die zich betrokken voelen, worden uitgenodigd de herdenkingsbijeenkomst bij te wonen. De bijeenkomst heeft een open karakter en is niet gebonden aan een bepaalde religie of levensovertuiging: iedereen is welkom. De herdenking zal beginnen met een stille tocht met kaarslicht over de begraafplaats, waarna wordt vervolgd in de aula van de Meerbloemhof met woord en muziek door professionele muzikanten. De namen van de overleden kinderen zullen genoemd worden.

 

Programma

18.30-18.45 uur               verzamelen in ontvangstruimte van Meerbloemhof

18.45-19.00 uur               buiten een stoet vormen voor stille tocht en kaarsen aansteken

19.00 uur            stille tocht langs de kinderbegraafplaats eindigend in de aula

Aansluitend woord, stilte en muziek

Napraten met koffie en thee in koffiekamer Meerbloemhof

-advertenties-

-goede doel-