Van TuyllparkDe raad heeft maandagavond gekozen voor het Van Tuyllpark als locatie voor het nieuw te bouwen zwembad in Zoetermeer. Alle fracties, met uitzondering van Zoetermeer Vooruit, stemden in met het voorstel. Het college komt nu voor de zomer met uitgewerkte plannen voor het te bouwen zwembad.


Eigenlijk was al in de commissievergadering van vorige week duidelijk geworden dat de keus van de raad op het Van Tuyllpark zou vallen. De meeste fracties kozen voor het Van Tuyllpark vanwege de goede bereikbaarheid en het feit dat daar voldoende ruimte voor de nieuwbouw is. Zoetermeer Vooruit stemde tegen het voorstel omdat dit volgens hen teveel omvat, naast de locatie van het zwembad wordt namelijk ook besloten over de verkoop van De Driesprong en het toekennen van ruim 7 ton voor de voorbereiding van de plannen.

Het zwembad zal komen op de plek van de voormalige DSO velden, naast het Silverdome. De exacte locatie is nog niet duidelijk, het is een groot perceel van 6 voetbalvelden groot.

 

Moties

Bij het debat over het nieuwe zwembad werden moties aangenomen over de sociale veiligheid in de omgeving van het Van Tuyllpark en de fietsveiligheid. De raad zou graag een upgrade van het fietspad in het park zien, als dit door de komst van het zwembad veel meer gebruikt zal worden door fietsers. Ook stelt de raad voor om in het gehele park de sociale veiligheid aan te pakken. Door de leegstand van Het Keerpunt en Dutch Water dreams verloedert het park en rondom de nachtclubs zijn er geregeld incidenten.
De raad stemde ook in met een amendement waarin gevraagd wordt om het zwembad goed toegankelijk te maken voor minder validen. De wethouder deed tijdens de vergadering ook meteen de toezegging dat de plannen in overleg met de toegankelijkheidsraad opgesteld zullen worden. Een amendement om de Driesprong (deels) te behouden door deze te verkopen aan particulieren haalde het niet. Wethouder Ingeborg ter Laak: "De Driesprong is in zijn huidige staat niet kostendekkend te verkopen. Het complex is oud en renovatie zou te veel kosten met zich mee brengen". 

 

Investering

Uit het voorstel voor het nieuwe zwembad blijkt dat hier een investering van ruim 31 miljoen euro mee gemoeid is, met een exploitatie tekort van van circa 1,25 miljoen. Het college gaat nu verder met het uitwerken van de plannen en komt vóór de zomer van 2019 terug met concrete voorstellen voor de bouw. Zeker is dat het aantal m2 zwemwater in Zoetermeer flink wordt uitgebreid met de nieuwbouw. Daarbij heeft het college de voorkeur voor een duurzaam zwembad.

-advertenties-

-goede doel-