John PrimerZaterdagavond  17 november, tijdens de laatste blues night van dit jaar, speelt niemand minder dan John Primer bij JJ Music House. John leende op 8 jarige leeftijd zijn eerste gitaar. Gefascineerd door grootheden als Jimmy Reed, Muddy Waters en Elmore James was John verkocht aan de blues.

Vanaf zijn 18e ging het snel met zijn carrière.  John’s uitstekende performance bleef niet onopgemerkt. John speelde onder andere bij The Chicago Allstars. Na zijn grote successen met de Muddy Waters Band is John gitarist geworden bij de legendarische Magic Slim & the Teardrops.

In 1995 kwam zijn eerste album uit ‘The Real Deal’. Er zijn maar weinig bluesartiesten die John’s sterke traditionele slide techniek kunnen evenaren. Zijn gave als story teller en liedjesschrijver zijn eindeloos en zijn geluid is onvergetelijk. John treedt op samen met zijn band The Real Deal Bluesband (USA), deze band bestaat uit: John Primer (guitar & vocals), Danny O’Connor (bass guitar), Lenny Media (drums) en Steve Bell (harmonica).

Little Boogie Boy Bluesband (NL) is normaliter dé Europese begeleidingsband van John Primer. Hein Meijer, bekend als Little Boogie Boy, dankt zijn naam aan een bezoek aan de Verenigde Staten in zijn jonge jaren. Hij ontmoette zijn helden Magic Slim en John Primer. Primer gaf hem ter plekke de artiestennaam ‘’Little Boogie Boy’’. Tot op de dag van vandaag hebben die twee een band. Als Europese begeleidingsband van John Primer heeft de Little Boogie Boy Bluesband al heel wat optredens afgewerkt. Omdat John Primer met zijn eigen USA band speelt , treedt de Little Boogie Boy Bluesband op als support-band!

Het optreden start zaterdag 17 november om 20.30 uur. Tickets voor deze blues happening zijn online te koop voor € 12,50 (www.jjmusichouse.nl)  . Aan de kassa kosten de kaarten € 15,-

-advertenties-

-goede doel-